Megosztotta ismerőseivel az intim együttlétekről készített felvételeket

2021.05.15 09:38

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség személyes adattal visszaélés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben.

 

A férfi a vád szerint szexuális kapcsolatot létesített két nővel, majd az együttlétükről általa készített videófelvételeket a sértettek hozzájárulása nélkül, mások számára hozzáférhetővé tette.
 
A vádirat szerint, a vádlott férfi egy Tiszaújvároshoz közeli településen lévő szociális intézmény lakója.
 
A férfi 2020. március 15-én, este, az intézményben lévő úgynevezett intim szobában szexuális cselekményt végzett egy szintén az intézményben lakó nővel. A vádlott a nő beleegyezésével az együttlétükről mobiltelefonjával videófelvételt készített, melyen mindketten meztelenül láthatóak. Rövid idő elteltével, a vádlott ugyanebben a helyiségben egy másik nővel is szexuális cselekményt végzett és a történteket a nő tudtával szintén videóra rögzítette.
 
A vádlott a két videófelvételt – melyeken a meztelen sértettek egyértelműen felismerhetőek voltak –, a két nő tudomása és engedélye nélkül megmutatta egy férfi ismerősének, majd a felvételeket az egyik internetes üzenetküldő alkalmazáson keresztül több ismerősének is elküldte. A vádlott ezen cselekményeivel mindkét sértettnek jelentős érdeksérelmet okozott.
 
A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.
 
boon.hu