Megrohanták az élelmiszerboltokat a magyar nyugdíjasok: nem sok maradt a nyugdíjprémiumból

2021.11.14 09:30

Csütörtökön utalták ki a nyugdíjakat, amely novemberben a nyugdíjprémiummal, -emeléssel együtt érkezett a bankszámlákra. Ennek már a hétvégén meglett a hatása.

Az országban többfelé várakozáson felül alakul a hét végi forgalom a bevásárlóközpontokban, az élelmiszerüzletekben és az iparcikkek kereskedőinél, néhol a karácsony előtt jellemző szinteket súrolta a szombati értékesítés – írja a Magyar Nemzet.
 
Már a péntek délutáni, tipikus családi bevásárlások is élénkültek országszerte, de szombaton napközben már szó szerint tömeg volt több, forgalmas bevásárlóközpontban. Az élelmiszerláncok parkolóiban vadászni kellett a szabad helyeket. Volt olyan üzlet is, ahol akkora forgalom volt, olyan sokan megfordultak napközben, mintha közvetlenül karácsony előtt lennénk
 
– mondta el Bubenkó Csaba, az Egyenlő.hu keresztényszociális szakszervezet elnöke a lapnak. Mint mondta, a kereskedelmi alkalmazottak arra számítanak, hogy az elkövetkező időszakban már naponta érezhető lesz a lendületesebb költekezés több áruterülete.
 
Fotó: Havran Zoltán
 

A szombati erős forgalomban jelentős szerepe lehet a nyugdíjasoknak járó visszamenőleges, 1,2 százalékos havi emelésnek, valamint a példátlanul magas összegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumnak – közölte Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Emlékeztetett: a többlet támogatás folyamatosan érkezik a jogosultak bankszámláira, illetve sokaknál a postás csenget az elkövetkező napokban.
 
Vámos György szerint az advent első hétvégéjétől a két ünnep közötti ajándékcserékig, majd az évzárásig, illetve az újév utáni áruházi leértékelések kezdetéig tagolható, hagyományosan többszörös fogyasztást kiszolgáló téli szezon mostani szakaszában az akciók is szinten tartják a többletköltekezést. A black friday kedvezményes online kampánnyal párhuzamosan a hagyományos üzletekben is már javában zajlanak a közkedvelt kuponos napok, a tömegeket vonzó akciók. 
 
forrás: magyarnemzet.hu / penzcentrum.hu