Mégsem fizetős az M30-as Miskolcot elkerülő szakasza

2015.01.04 19:06

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) tudomása szerint nincs ehhez hasonló hiba a térképeken, de január végéig a jogalkotóval együtt gyűjtik az észrevételeket, tapasztalatokat.

Továbbra is díjmentesen használható az M30-as gyorsforgalmi út Miskolcot elkerülő szakasza - erősítette meg a NÚSZ vasárnap.

Róna Márta kommunikációs vezető elmondta, hogy az M30-as Miskolc Dél és Miskolc Centrum csomópontja közötti útszakasz főút besorolású, ezért eredetileg is díjmentes volt.

A szolgáltató honlapján a megyei térképen valóban rosszul volt jelölve az útszakasz, azonban az országos térképen az jól szerepelt, és a hibát már kijavították - fűzte hozzá.

Elmondta azt is, hogy aki csak és kizárólag emiatt vásárolt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei matricát, annak a matrica árát visszatérítik az átmeneti rendelkezés ideje alatt, azaz február végéig.

A NÚSZ tudomása szerint nincs ehhez hasonló hiba a térképeken, de január végéig a jogalkotóval együtt gyűjtik az észrevételeket, tapasztalatokat, amelyek alapján az illetékes minisztérium meg tudja tenni a szükséges lépéseket - fejtette ki a kommunikációs vezető.

Jelezte, hogy az észrevételeket a NÚSZ továbbítja a térképeket készítő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak is.

mti.hu

 

Felülvizsgálják az új útdíjrendszert

Január végén felülvizsgálja az új útdíjrendszert a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), elképzelhető például, hogy kikerül a fizetős utak közül a ferihegyi repülőtérre vezető szakasz. Az már hivatalos, hogy nem lesz fizetős az M30-as Miskolcot elkerülő szakasza - erről tájékoztatta a Miskolc Televízió híradóját a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője.

Január végén felülvizsgálja az új útdíjrendszert a fejlesztési tárca. Becsey Zsolt közlekedési helyettes államtitkár a Hír Tv-nek azt mondta: elképzelhető, hogy kikerül a fizetős utak közül a ferihegyi repülőtérre vezető szakasz. Ott a gyorsforgalmi útra ugyan nem kell megváltani a matricát, de a 4-es főútra már igen, és a reptér 2-es terminálja csak ezen keresztül közelíthető meg.