Megszólalt a magyar bizottság az olimpia elhalasztásáról: ezt mondták

2020.03.24 19:06

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egy közleményben adta hírül, hogy elégedettek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntésével, vagyis azzal, hogy elhalasztják a 2020-as tokiói olimpiai játékokat.

Bár az olimpiai lánggal már bejárták a futók fél Japánt, az olimpiai kandeláberben csak 2021-ben lobbanhat fel az olimpiai láng
 
 
Felmérhetetlen munka áll most a szervezőbizottság, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a nemzetközi sportági szövetségek és a nemzeti olimpiai bizottságok előtt, hogy a halasztás minden részletét kidolgozzák. Bizonyosan hónapok, nem hetek fognak ezzel eltelni, úgyhogy mindenki türelmére szükség lesz ahhoz, hogy a példátlan feladat elvégzéséhez szükséges idő rendelkezésre álljon” 
 
– olvasható a MOB keddi közleményében.
 
A MOB hangsúlyozta, hogy az olimpiai részvételhez kapcsolódó szervezési feladatait továbbra is ellátja, a következő időszak terhe az lesz, hogy a már lefoglalt, kifizetett szolgáltatásokat az eredeti menetrendhez képest átütemezze.
 
A MOB szerint a keddi döntéssel lehetőség nyílt arra, hogy az olimpiai eseményekre való felkészülés körülményei kiegyenlítődjenek, és a magyar sport az egészségügyi helyzet rendeződése után minél hamarabb visszatérhessen a szokott kerékvágásba, hogy „jövőre többen és erősebben legyünk ott Tokióban, mint azt idén képzeltük”.
 
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden jelentette be hivatalosan, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt a tokiói olimpiát a jövő évre halasztja és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.
 
mti.hu