Megszólalt Vizi E. Szilveszter a kutatóintézetekkel kapcsolatban (+videó)

2019.07.07 13:21

Azt mondta, tényleg beszélt Palkoviccsal a témáról, de nem kapott konkrét felkérést.

Képtalálat a következőre: „vizi e. szilveszter https”

 

Nem cáfolta, de nem is erősítette meg az RTL Híradónak Vizi E. Szilveszter akadémikus, hogy ő lehet az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat vezetője.
 
Vizi E. Szilveszter a csatorna kérdésére úgy fogalmazott:
 
igaz, hogy a miniszter úr felhívott, de kérte a segítségemet, hogy találjunk egy olyan személyt, aki erre alkalmas”.
 
Konkrét felkérést viszont nem kapott. Arra a kérdésre, Palkovics László biztatta-e, hogy vállalja el, Vizi E. Szilveszter azt mondta, általánosságban beszéltek erről, „egyelőre keresni kell a megoldást”.
 
Pénteken a Magyar Hírlap számolt be arról: úgy tudják, „bár több név is van a kalapban”, Vizi E. Szilveszter Széchenyi-nagydíjas agykutató, farmakológus kerülhet az Eötvös Loránd Kutatási Hálózatot (ELKH) irányító testület élére. Később az Akadémiai Dolgozók Fóruma közölte: biztos abban, hogy sem Vizi E. Szilveszter, sem más, nemzetközi reputációval és jelentős szakmai életúttal rendelkező tudós nem fogja elvállalni az MTA-ra kényszerített szervezet vezetését. Úgy vélik, „bárki is vállalja a szervezet vezetését, az szakmai karrierjének végét jelentené”.
 
 
Ez a szervezet irányíthatja majd a Tudományos Akadémia kutatóintézeteit, amelyeket a tiltakozások ellenére a héten vett el az MTA-tól egy törvénymódosítással a Parlament. Az Akadémiai Dolgozók Fóruma szerint komoly tudós nem vállalhatja el a posztot.
 
nepszava.hu
 
 
rtl.hu