Megszületett az ellenzéki közös lista első hét helye, felpörgetik a kampányt is (+videó)

2022.01.10 13:22

Márki-Zay Péter tudtával, ám a közös miniszterelnök-jelölt nélkül ült össze a hat, közös listán induló ellenzéki párt (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) elnöke, hogy egyeztessen a kampányról, a programról, illetve egyesek szerint magáról Márki-Zay Péterről is – írta a Telex.

 
– Múlt hétfőn és kedden az ellenzék pártelnöki szinten egyeztetett a vitás kérdésekről.
– Eközben jelentette be Márki-Zay Péter, hogy eláll a hetedik frakcióról szóló kérésétől, győzelem esetére azonban a pártok hagytak egy kiskaput számára.
– A pártvezetők belementek, hogy kifejezett kampányügyekben, annak napi, operatív kérdéseivel kapcsolatos döntésekben Márki-Zay Péter és csapata döntsön, ha nincs egység.
– A vitatott programpontoknál is a legtöbb esetben a miniszterelnök-jelölt szempontjai érvényesültek, Márki-Zay harminchárom módosítóját fogadták el, és nagyjából összeállt az ellenzéki csomag.
– A közös lista még nem dőlt el, de abban egyetértenek, hogy az első öt helyen az előválasztás miniszterelnök-jelöltjei szerepeljenek:
 
1. Márki Zay Péter (listavezető-miniszterelnök-jelölt)
2. Dobrev Klára, DK
3. Karácsony Gergely, Párbeszéd
4. Jakab Péter, Jobbik
5. Fekete-Győr András, Momentum
6. Tóth Bertalan, MSZP
7. Ungár Péter, LMP
 
– Ezen a héten látványosan elkezdenék felpörgetni a kampányt: hárommillió példányban terjesztenek egy kampányújságot, és ezer óriásplakáton is megjelenik az egységes ellenzéki arculat – szedte pontokba a Telex az ellenzéki összefogás múlt heti fejleményeit.

 

 

 
forrás: telex.hu / klubradio.hu