Megszünteti 14 éves szolgáltatását a Magyar Telekom

2022.01.04 06:36

Január második felétől tovább egyszerűsíti televíziós portfólióját a Magyar Telekom, a cég kivezeti kínálatából a műholdas tévészolgáltatást, így a továbbiakban már csak az IP-alapú televíziós csomagok érhetők majd el - írja a hwsw.

 
A meglévő Sat TV előfizetők továbbra is változatlan feltételek mellett használhatják a szolgáltatást, hogy pontosan meddig, az egyelőre nem tisztázott - olvasható a portálon.
 
A szolgáltató műholdas tévéplatformja jelenleg annak a SpaceComnak az infrastruktúráját (AMOS műholdak) használja, melyben a tervek szerint rövidesen többségi tulajdont szerezhet a 4iG Nyrt.
 
A kivezetés pontos dátuma január 21.
 
A Magyar Telekomnál 2008 óta érhető el a műholdas tévészolgáltatás, a cég pedig csaknem egy évtizede vezette be kínálatába az interaktív Sat TV platformot, hogy az akkoriban már egyértelműen favorizált IPTV-vel házon belül fel tudja venni a versenyt.
 
A vezetékes hálózat folyamatos fejlesztésének köszönhetően ugyanakkor hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a drágán fenntartható műholdas tévét legfeljebb olyan területeken érdemes az előfizetők számára ajánlani, ahol IPTV-s végpont bármilyen okból nem létesíthető.
 
A Telekom a tévés portfólió harmadik pillérét, a digitális kábeltévét már jóval korábban, 2014 nyarán elkaszálta.
 
forrás: hwsw.hu