Megtalálták annak a két 17 éves borsodi fiúnak a holttestét, akik még szombaton tűntek el a Balatonban

2022.06.07 09:46

Mindkét fiatal holttestét feldobta a víz.

 
Előkerült az egyik 17 éves fiú holtteste  Balatonaligánál június 7-én,  kedden reggel, az azonosítás folyamatban van, közölte a veol.hu megkeresésére Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
 
Megvan a másik is holttest is, most találták meg a vízi rendőrök – tudta meg valamivel később a portál Nagyvári Márk horgásztól. 
 
Az első fiatalt ő találta meg ma reggel, Balatonaliga előtt mintegy 200 méterrel. Mint mondta, még mindig a látottak hatása alatt van. Elmondása szerint mindkét fiatal holttestét feldobta a víz.
 
Mint arról korábban írtunk, szombat este két fiú Balatonaliga partjaitól 300-350 méterre elmerült a vízben. Harmadik társukkal együtt indultak be úszni a Balatonba, és már kifelé tartottak egy szörfdeszkába kapaszkodva, amikor ketten elmerültek. A harmadik fiatalnak egy csónakos segített partra jutni, miután meghallotta a segélykiáltásait. A rendőrség és a vízirendészet azonnal megkezdte a kutatást az eltűnt fiatalok után szonárral.
 
A szóvivő - pontosítva a korábbi adatokat a fiúkról - elmondta, hogy mindkét áldozat 17 éves volt, az egyikük bódvalenkei, a másikuk tornanádaskai.
 
A fiatalok elmerülése idején nem volt érvényben viharjelzés. Idegenkezűség nem merült fel, így az ügy kivizsgálása közigazgatási hatásági eljárás keretében zajlik - közölte a szóvivő.
 
police.hu