Megtisztították a Lillafüredi Állami Erdei Vasút útvonalát

2016.05.02 15:06

Ezúttal is csatlakozott az Északerdő Zrt. a Te Szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért! mozgalom szemétgyűjtő akciójához. Április utolsó szombatján a Lillafüredi Állami Erdei Vasút útvonalának megtisztítását tűzték ki célul.

teszedd2.jpg

Az akcióban több mint egy tucat önkéntes vett részt, reggel egy különleges, személy- és kőszállító teherkocsiból álló szerelvénnyel utaztak a Dorottya utcai állomásról Garadnára. A Garadna és Lillafüred közötti szakaszt tették rendbe, gyakorlatilag kitakarították a Garadna völgyét. Nemcsak a vasúti pálya közvetlen környezetét tisztították meg, hanem a közeli patakmedret és az erdőszéleket is.

teszedd1.jpg

Egyebek mellett megszabadították a hulladéktól az egykori közép-garadnai farakodó és a szomorúi dolomit-rakodó területét is. A munka során évtizedes lerakókat számoltak fel. Rengeteg szemét került elő: flakonok, zacskók, autógumik, autókarosszéria-darabok, ruhaneműk és különféle építési hulladékok. A 8 köbméter rakterű kőszállító teherkocsi csaknem teljesen megtelt hulladékkal, amit a Diósgyőr-Majláth forgalmi telephelyre szállítottak el. - Az önkéntesek munkáját ezúton is köszönjük – nyilatkozta Jakóts Ádám, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki előadója, az akció szervezője.

teszedd3.jpg

minap.hu