Megújuló óvodák, megszépült közterületek – folytatódott a választókerületi bejárás Miskolcon

2021.07.26 18:25

Hétfőn Bazin Levente körzetében tett bejárást Veres Pál. 

Fotó: Juhász Ákos 

 

A Perecest és Bulgárföldet is magába foglaló tizenhatos választókerületben folytatódott a polgármesteri bejárássorozat hétfőn. Veres Pált Bazin Levente, a térség önkormányzati képviselője kalauzolta a városrészekben. A politikusok a program során oktatási intézményeket is megtekintettek.
 
Ilyen volt például a Stadion Sport Óvoda, melynek hamarosan megkezdődik a felújítása. „Az intézményre már nagyon ráfért a korszerűsítés, hiszen az 1970-es években átadott épület ma már nem felelt meg a kor kihívásainak. Veres Pál figyelmét arra hívtam fel, hogy a pályázatból kimaradt néhány olyan elem, ami az itt dolgozó óvodapedagógusok mindennapjait megkönnyíti. Ilyen lenne például néhány parkoló kialakítása az óvoda udvarán” – mondta a képviselő. 
 
Megtekintették még a Vadász úti Óvodát is, Perecesen. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, itt tavaly ősszel folytak komolyabb munkák: felújították a tetőt és elbontottak egy már rég nem használt kéményt is. 
 
Hamarosan megkezdődik a Stadion Sport Óvoda rekonstrukciója
 
– Nem is annyira fejlesztésnek nevezném ezt, mint inkább a 2019 októbere előtt elmaradt karbantartások pótlásának. Nagyon nagy hanyagságnak tartom egyébként azt, hogy ez eddig húzódott, hiszen a gyerekek biztonságának veszélyeztetésére nincsen mentség. A lényeg viszont az, hogy most már biztonságos ez az óvoda is – jelentette ki Bazin Levente. 
 
Virágosítás, korlátok, hidak festése, parkrendezés, faültetés és a zöldterületek gondozása – csak néhány olyan feladat, amiket az elmúlt lassan két évben elvégeztek az érintett városrészekben. A politikus úgy fogalmazott: ezek olyan munkák, melyek költségüket tekintve apróságnak számítanak, viszont mégis sokkal esztétikusabbá, rendezettebbé, élhetőbbé teszik a helyiek lakókörnyezetét.
 
A Bulgárföldön, a Stadion utcán idén először helyeztek ki virágokat a lámpaoszlopokra, Perecesen pedig a Vilma-forrás előtti parkot tették teljesen rendbe. Veres Pál, Miskolc polgármestere úgy fogalmazott, a választókerületben fontos és szükséges beruházások történtek az elmúlt időszakban.
 
– Az óvodák felújításának szükségességét, azt hiszem, nem szükséges indokolni. Ami a Perecest illeti, én úgy gondolom, hogy ez a városrész egy igazi gyöngyszeme Miskolcnak, a marketingjén kellene egy kicsit változni, kedvelt kirándulóhely is lehetne, hiszen a város legszebb részei közé tartozikmondta. 
 
 
A bejáráson azokat a Debreceni Márton téri önkormányzati ingatlanokat is megmutatta Bazin Levente a polgármesternek, amelyeket tovább lehetne hasznosítani.
 
Tajthy Ákos
minap.hu