Megvan a bérmegállapodás a Chinoinnál

2019.04.12 06:02

A keddi figyelmeztető sztrájk óta tartott az egyeztetések legújabb szakasza, ez zárult egyezséggel csütörtök este.

A csanyikvögyi telephely főépületének képe
A Sanofi Miskolc-Csanyiki gyára

 

Nem folytatódik a sztrájk a Sanofi csoporthoz tartozó Chinoinnál, miután a cég vezetése és a szakszervezet megállapodott a béremelésről – derült ki a VDSZ (Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége) elnökének közleményéből.
 
A dolgozóknak a szakszervezet álláspontja szerint sikerült jelentős bérfejlesztést elérniük. Ennek értelmében március 1-re visszamenőleg sávosan, a különböző fizetési kategóriáknak megfelelően 21.000.-, 18.500.- és 9.000.- os havi béremelésben részesülnek a munkavállalók mind a Chinoinnál, mind a Sanofinál a cég korábban már egyoldalúan bejelentett 3%-os béremelésén felül.
 
A béremelés nemcsak a cégnél dolgozó státuszos munkavállalókra, hanem a kölcsönzött munkaerőre is vonatkozik.
 
A VDSZ úgy ítélte meg, hogy nem volt hiábavaló a kétórás figyelmeztető sztrájk, a munkabeszüntetésnek is nagy szerepe van abban, hogy sikerült elérni a 3%-on felüli béremelést.
 
Ezzel a megállapodással elhárult a veszélye annak, hogy a munkavállalók határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdenek, és a VDSZ által kezdeményezett kollektív munkaügyi vitát a felek lezártnak tekintik.
 
mti.hu