Megvan az MVSC-stadion új befejezési időpontja

2017.09.05 10:36

Kormányhatározatba foglalták, hogy mikorra kell elkészülnie Miskolcon a Csokonai utcai sportlétesítménynek.

A munkaterület átadása óta nem történt semmi a Kubikban
A munkaterület átadása óta nem történt semmi a Kubikban
 
A múlt héten hétfőn kormányhatározat született 1586/2017. (VIII.28.) számon a miskolci, Csokonai utcai sportlétesítmény helyzetének rendezéséről, a „Diósgyőri Stadion rekonstrukció beruházás keretében megvalósítandó MVSC Sporttelep fejlesztésével kapcsolatos további döntésekről” címmel.
 
 
900 millióból
 
Ez a rendelkezés többek között azt tartalmazza, hogy ez a helyszín, a korábban ebben a tárgyban hozott – 1037/2015. (II.9.), számú, a „Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósítandó Diósgyőri Stadion rekonstrukció beruházáshoz kapcsoló intézkedésekről” nevet viselő – kormányhatározatban foglaltaktól eltérően a Diósgyőri stadion kiváltását nem célozza, az Andrássy úti egykori felépítmény egyes részeinek (napos oldali lelátó, pályavilágítás) újrahasznosításával. A múlt heti határozat azt is tartalmazza, hogy az MVSC pályát NB III-as bajnoki labdarúgó-mérkőzések megrendezésére kell alkalmassá tenni, a klubépület energetikai, szabványossági felújításával, és a kormányhatározat szerint 2018. február 28-ig kell elkészülnie a kivitelezési munkáknak, immár nevesítetten, 900 millió forintos összköltségből.
 
 
Az előzmények
 
Az MVSC sportingatlanjának megújítása a Diósgyőri stadion újjáépítése kapcsán került be abba az összesített projektbe, amelynek a megvalósítását célzó szerződését, megrendelői oldalról, mint az állami tulajdonban lévő, az MVSC ingatlant kezelő Nemzeti Sportközpontok képviselőjének, az állam által a Diósgyőri stadion építésére létrehozott projektcég, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetőinek aláírása mellett, kivitelezőként a Market Építő Zrt. képviselője írta alá 2016. október 28-án. Ebben – a 2015. február 9-én hozott kormányhatározatnak megfelelően – az szerepelt, hogy az MVSC stadionjából 5 hónapon belül NB I-es labdarúgó-mérkőzések megrendezésére alkalmas sportlétesítményt alakítanak ki, többek között a napos oldali lelátó és a villanyvilágítás Diósgyőrből a Csokonai utcára való áthelyezésével. Ennek jegyében a munkaterületet tavaly november 2-án kapta meg a kivitelező, és a szerződés szerint április elején készen kellett volna lennie a felújítással, hogy a DVTK NB I-es csapata itt játszhassa hazai mérkőzéseinek többségét a Diósgyőri stadion elkészültéig, aminek tervezett befejezése 2018. február 2-a.
 
Viszont a Csokonai utcai létesítményben a munkaterület átadása óta nem történt semmi az ingatlan őrzésén kívül. Lapunk információi szerint azért, mert nem készült engedélyes terv, ugyanis időközben kiderült, hogy a napos oldali lelátó mérete miatt nem építhető be az MVSC-pályára, illetve nem utolsó sorban azért, mert nem sikerült olyan építészeti megoldásokat találni, amelyből megvalósítható lett volna az erre a célra előirányzott összeg (900 millió forint) felhasználásával NB I-es labdarúgó-mérkőzések megrendezésére alkalmas felújítás elvégzése a Csokonai utcán.
 
Berecz Csaba
boon.hu