Megyénként egy kórház maradhat?

2015.02.20 20:08

Az látszik, hogy a legfontosabb szakmai szervezeteket kirekesztették az egészségügy átalakításáról szóló megbeszélésekből – ezt Korózs Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a kormány nem veszi figyelembe a szakmai szervezetek véleményét, miközben ketyeg az óra. A politikus elmondta: a kórházak nem fognak megegyezni, nem fognak engedni a saját feladataikból. Hozzátette: megyénként egy kórház maradhat, a többi telephely lesz. A párhuzamosságokat akarják papíron megszüntetni, de így verték szét a szociális ágazatot is - fogalmazott.

Korózs Lajos kijelentette: azon valóban érdemes gondolkodni, hogy kell-e 30 kilométeres körzetben három kórház. A szocialista képviselő példaként említette, ha volt szemészet mindhárom helyen, akkor egy helyen marad, ebben is van ráció, de ehhez olyan politika kellene, hogy a legoptimálisabb állapotok legyenek. A politikus hangsúlyozta: van olyan kórház, ahol komplett osztály elment a körülmények miatt, ilyen állapotok vannak a magyar egészségügyben.

Hozzátette: 112 milliárd forintos adóssága van a kórházaknak, miközben nemrég konszolidálta a kormányzat a kórházakat. A kormány cinikus, senkivel sem akar konzultálni, hatalmi szóval akarják az egészet lerendezni - magyarázta. Korózs Lajos elmondta: három kérdést intéznek az államtitkársághoz az átalakítással kapcsolatban: milyen kórházakat zárnak be, milyen osztályokat vonnak össze és zárnak be, valamint, hogy az átalakítás milyen elbocsátásokkal jár.

atv.hu