Menjünk világgá! Jövőhéten nyílik az utazáskiállítás Miskolcon

2016.03.24 08:39

Több mint száz, külföldi és belföldi kiállító várja az ITC Székházba a látogatókat. Budapest és Debrecen mellett a nagyvárosok közül már csak a borsodi megyeszékhelyen rendeznek minden évben ilyen szakkiállítást.

utazasi_kiallitas_150319ml_40.jpg

Érdeklődők a 2015-ös ,,Menjünk világgá...!” Utazási Kiállításon

Idén már csak a „Menjünk világgá...!” Utazási Kiállításon kínálnak tíz-tizenöt százalékos akciókat az utazási irodák, hiszen véget ért az előfoglalások időszaka. Közülük azonban száz lesz kiállítóként az ITC Székházban április 1-jén és 2-án. Bárdos István, a Szerviz Iroda Utazási Központ vezetője már huszonharmadszor szervezi meg a nagyszabású rendezvényt.

    – Nagyvárosok szinte együtt indították el a kiállítások megrendezését, de mára már csak három jelentős szakmai esemény maradt életben Magyarországon. Budapesten és Debrecenen kívül Miskolcon van a harmadik – mondta a sajtótájékoztatón. – A korábbi évektől eltérően azonban néhány jelentős változás lesz. Az egyik, hogy két napba sűrítettük be az összes programot a három helyett. Ez azért van, mert kiállítóink visszatérőek, így már nem kell megismerniük egymást egy szakmai napon. A másik pedig hogy tudás alapú nyereményjátékon igazán értékes díjakat nyerhetnek a látogatók. A fődíj egy kétszemélyes bulgáriai repülőjegy, de ezen kívül lesznek harminc- és húszezer forintos utazási utalványok is, Máltára, vagy akár Ciprusra.

utazasi_kiallitas_sajtaj_160323_ja_1.jpg

fotó: Juhász Ákos

A rendezvény külföldi díszvendége most Igló és a „Szlovák paradicsom” elnevezésű nemzeti park lesz, belföldi díszvendége pedig Borsodnádasd.

    – Városunkban háromezer-kétszázan élünk – mondta Kormos Krisztián polgármester. – Legnagyobb érdekességünk a molnárkalács, aminek fesztivált is szoktunk rendezni. Ez egy olyan édes ostya, amit eredetileg a Felvidéken készítettek, és 2012-ben az Unesco a szellemi örökség részévé nyilvánította. Sütőüzemünkben háromféle ízesítésben gyártjuk: mákosban, fahéjasban és vaníliásban. Hozunk belőle bőven az utazási kiállításra.

utazasi_kiallitas_sajtaj_160323_ja_9.jpg

Észak-Magyarország legnagyobb idegenforgalmi rendezvénye kitűnő alkalmat nyújt arra is, hogy megismertessék Miskolc értékeit, melyek egyre bővülő köre jelentősen hozzájárult a turizmus, s így a város gazdaságának bővüléséhez.

    – Kézzel fogható a fejlesztéssorozat Miskolcon. Beszéljünk akár a Diósgyőri várról vagy a Lovagi Tornák Teréről – mondta Pfliegler Péter alpolgármester. – De két-három évnyi turisztikai fejlődés munkahelyeket is teremtett. Akár úgy, hogy szállodák jöttek létre, vagy a vendéglátás terén. Óriási dolog az, hogy huszonharmadszorra is Miskolcra tudjuk irányítani az ország figyelmét a „Menjünk világgá...!” Utazási Kiállítással.

utazasi_kiallitas_sajtaj_160323_ja_3.jpg

A megnyitó április 1-jén, pénteken délelőtt 10 órakor lesz az ITC-ben. Az utazási célpontok megismerésén túl kulturális programot is jelent a kétnapos ingyenes rendezvény. Fellépnek mazsorettek és népi együttesek, a Miskolci Musical Műhely fiatal énekesei, valamint itt lesz a Dal 2016. Eurovíziós Dalfesztivál magyar nyertese, Freddie is.

minap.hu