Mennyivel drágul jövőre a busz, a vonat és a megyei sztrádamatrica?

2015.11.03 05:59

Nem emelkednek a távolsági közlekedés tarifái: jövőre sem kell többet fizetniük azoknak, akik a későbbiekben is a vasutat, a Volán-járatokat választják, és az autósoknak sem kerül többe a fizetős utak használata - írta a Világgazdaság.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a lappal közölte: a közlekedésért felelős tárca nem készíti elő és nem tervezi kezdeményezni a közösségi közlekedési tarifák emelését. Az állami tulajdonú buszvállalatok és vasúttársaságok alaptarifái a 2010-es kormányváltás óta nem növekedtek.

Hatalmas napi forgalmat bonyolít a Búza tér

Emellett folyamatban van a megyei matricák év eleji bevezetése óta eltelt időszak gyakorlati tapasztalatainak áttekintése. A felülvizsgálat várhatóan nem érinti majd az e-matricás rendszerben alkalmazott díjszinteket. Nem okoz áremelkedést, hogy a díjköteles szakaszok köre bővült az idén átadott, a gyorsforgalmi hálózatba kapcsolódó utakkal. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató szerint a megyei matrica olyanokat is a díjköteles utakra vonzott, akik eddig nem közlekedtek ilyeneken.

Vélhetően a nagyvárosokban is rövidesen eldől, hogy változnak-e jövőre a tömegközlekedés árai. A fővárosban a 2015. augusztus 31-től fennálló díjszabás van érvényben. Jövőbeni tarifaemelésről szóló döntés nincs - közölte koréban a BKK Zrt. arra a kérdésre, hogy tervezik-e a közösségi közlekedési eszközök tarifáinak emelését 2016 elején vagy az év során.

napi.hu