Mészáros Lőrinc nem bízza a véletlenre: 2034-ig kapta meg cége Csepel plakáthelyeit

2019.08.31 08:42

A XXI. Kerület Csepel önkormányzata zárt ülésen Borbély Lénárd fideszes polgármester indítványára úgy határozott, hogy 15 évre odaadja közterületei használatát Mészáros Lőrinc reklámcégének.

Budapest, 2017. október 25.Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere beszél a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. október 25-én.MTI Fotó: Bruzák Noémi
 
A rendkívüli közgyűlés felhatalmazta a polgármestert, hogy kösse meg szerződést a Publimont Kft.-vel. A megállapodás részletei azonban nem ismertek, mert az előterjesztést sürgősséggel vitték be a testület elé, és a tervezet szövege azóta sem került fel az önkormányzat honlapjára.
 
Az önkormányzati határozat kivonatából annyi tudható, hogy a Publimontnak egy rendeletben meghatározott közterület használati díjat kell fizetnie a plakáthelyekért, és hogy a két félnek augusztus 30-ig, péntekig tető alá kell hoznia a szerződést.
 
Képtalálat a következőre: „Publimont Kft. https”
 
Mészáros ezzel lassan a reklámterületen is sikerrel utoléri fideszes oligrachaelődjét, Simicska Lajost, aki szintén nagy híve volt az üzletileg jól kiszámítható, hosszú távú megállapodásoknak. Simicska Mahír Zrt.-je 2006-ban a Fidesz által áterőltetett szerződés alapján 25 évre kapott jogot arra, hogy a főváros hirdetőoszlopait üzemeltesse. Ő azonban nem tudta kitölteni a szerződéses időt, mert az Orbán Viktorral történt szakítását követően előbb a fideszes önkormányzatok akarták leszereltetni az oszlopokat, majd magát a céget kellett leadnia.
 
Korábban a most kedvezményezett Publimont is Simicska cége volt, de az 5 milliárdos forgalmú cég 2018-ban, a választások után Nyerges Zsolt érintésével beolvadt Mészáros birodalmába.
 
24.hu