Mezőkövesden lesz a diósgyőri katlan

2016.10.27 14:51

A miskolci stadion felújítása alatt Matyóföldön játssza hazai meccseit a csapat. A stadionbúcsúztatót nem adja a tévé.

Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője

Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője

fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

Fontos pillanat jött el a DVTK életében, október 28-án, pénteken ugyanis a klub vezetősége aláírja azt a szerződést, amellyel hivatalosan is átadja a stadion területét a kivitelezőnek, így november 2-án megkezdődhetnek a munkálatok. Az 1939-ben épített, azóta többször is átépített aréna teljesen új külsőt kap, a tervek szerint 8 milliárdos állami keretből. Ezekről Szabó Tamás, a miskolci csapat ügyvezetője számolt be csütörtökön a klub székházában. Kiderült, a csapat a hazai mérkőzéseinek többségét Mezőkövesden rendezik, ám a Haladással (november 19.) Nyíregyházán játszanak majd. Szabó nem tudta megmondani, hogy a felújított stadionban lesz-e jegyáremelkedés, hiszen nem a klub fogja üzemeltetni a létesítményt.

Természetesen a sajtótájékoztatón szó esett a Ferencváros elleni szombati mérkőzésről is.

„Nem tartjuk jó lépésnek az MTVA döntését, miszerint mégsem közvetíti a stadionzáró meccset. Kéréssel fordultunk hozzájuk azzal, hogy akár a Duna TV-n, akár a Duna Worldön sugározzák a találkozót.”

Mint az ügyvezető jelezte, emléktárgyakkal készülnek a stadion búcsúztatására, sőt érdemes megtartani a jegyeket is, ez az új stadion avatásakor számítani fog.

A DVTK magasabb szintű orvosi háttér kiépítéséről is döntött. A labdarúgást, a kosárlabdát és a jégkorongot közös diagnosztikai rendszer alá vonják be.

mno.hu