Mi lesz a magyar könyvpiaccal? Próbálják megmenteni az Alexandrát

2017.01.25 19:37

Négy érdeklődő befektetővel, köztük a Central csoporttal is tárgyalt a bajba jutott Alexandra könyves cégcsoport az esetleges átvételről.

Az egész magyar könyvpiacot megrengetheti az üzemeltető Rainbow és az Alexandra üzleteket ellátó nagykereskedő, a Könyvbazár Kft.  közt kialakult elszámolási vita: a kiadóknak az átvett könyvekért több mint hárommilliárd forinttal tartozik a Könyvbazár. A Könyvbazárnak viszont a Rainbow nem fizet.

A Central-cégcsoport is érdeklődik a könyvterjesztő és kiskereskedelmi hálózattal rendelkező Alexandra-cégcsoport átvétele iránt, ennek részleteiről a hétvégén már tárgyalt több kiadóval - értesült a Napi.hu kiadói forrásokból.

Az üzletek átvételéről négy érdeklődő befektetővel tárgyalt, köztük a Centrallal is Somogyi Ferenc, az 56 Alexandra könyvesboltot üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. nevében eljáró válságmenedzser. Somogyi szerint több kiadói csoporttal tárgyalnak, akik megkeresik őket, azokkal leülnek tárgyalni, a céljuk, hogy mielőbb befektetőt találjanak a könyvesbolt-hálózat átvételére vagy közös üzemeltetésére.

A Central Médiacsoport Zrt. az esetleges Alexandra-befektetésre vonatkozó kérdésre nem válaszolt, az Alexandra üzleteknek könyvet szállító Könyvbazár vezetője, Matyi Dezső nem reagált a lap megkeresésére.

privatbankar.hu