Milliókat csalt ki a megtévesztett idősektől

2021.09.28 13:55

Azt állította, vállalkozás elindításához van szüksége kölcsönre.

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség csalás bűntette miatt egy 32 éves férfi ellen, aki hamis ürüggyel több mint 3 millió forintot csalt ki egy idős pártól.
 
 
A vádirat szerint a vádlott 2020. év tavaszán tetőfelújítást végzett az időskorú élettársak miskolci ingatlanán. Elmondta, hogy szeretne elindítani egy saját vállalkozást, de ehhez nincs pénze. Tőlük kért kölcsön. Az idős párnak szimpatikus volt a vádlott, jóhiszeműen segíteni akartak, ezért 80 ezer forintot adtak neki, amelyről a vádlott – a maga iránti bizalmat tovább erősítve – átvételi elismervényt adott. Ezt követően a férfi visszaélve az idős pár segítőkészségével, folyamatosan különböző nagyságú összegeket kért kölcsön, továbbra is nem létező vállalkozására hivatkozva.
 
Az élettársak közül az idős nő az egyes kölcsönöknél először felvette a pénzt a bankszámlájáról vagy kivette az automatából, és úgy adta át a vádlottnak, később azonban a vádlott már annyira a bizalmába férkőzött, hogy rábízta a bankkártyáját a hozzá tartozó PIN-kódjával együtt. Minden pénzt a korábbi tartozásainak a rendezésére és megélhetésére fordított.
 
Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben a korábbi próbára bocsátás megszüntetése mellett felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.
 
boon.hu