Milliós sportfogadási csalás Miskolcon – dönthet a bíróság

2021.09.25 17:11

A bűncselekmények egy helyi bárhoz kötődnek.

Előkészítő ülést tartanak a Miskolci Járásbíróságon szeptember 27-én azoknak a vádlottaknak a büntetőügyében, akik sportfogadási csalásokkal okoztak többmilliós kárt. 
 
 
Az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt folyó eljárás vádirata szerint az első- és a másodrendű vádlott 2018 nyarán úgy kötött meg több sportfogadást, hogy annak ellenértékét nem vagy csak részben fizették meg a miskolci vendéglátóegység felé. A bárt – ahol szerencsejáték és sportfogadások lebonyolítására alkalmas terminál működött – a harmadrendű vádlott üzemeltette, az eszközt pedig a pultosként dolgozó negyedrendű vádlott kezelte.
 
Az üzemeltető az elsőrendű és a másodrendű terheltek számára „meghitelezte” a tranzakciókat, de a szelvényeket magánál tartotta, hogy a remélt nyereményből a tartozások kiegyenlíthetővé váljanak. Az ellenértéket a terminált üzemeltető kft. térítette meg a Szerencsejáték Zrt. felé. 
 
A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.
 
borsodihir.hu