Minden nyugdíjas érintett: küldemény érkezik januárban

2018.01.11 20:08

A nyugdíjasok egy része már szerdán megkapta idei nyugdíjának, ellátásának összegéről az értesítést a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától, de mini közvéleménykutatásunk szerint akad, aki még nem. A napokban várhatóan minden nyugdíjashoz, ellátotthoz megérkezik a levél, ahogy máskor is. Egyedül a rehabilitációs ellátásban részesülőknek kell kicsit többet várniuk, nekik január 31-ig küldik ki az értesítéseket.

Budapest, 2017. december 7.Erzsébet-utalványt kézbesít egy postás egy XIII. kerületi nyugdíjas lakosnak Budapesten 2017. december 7-én.MTI Fotó: Mohai Balázs
Fotó: MTI/Mohai Balázs
 
Az idei évre 3 százalékos inflációt állítottak be a költségvetésben, vagyis ennyi lesz a nyugdíjemelés. Plusz hozzájön még a tavalyi év végi 0,8 százalékos korrekció, amit szintén érvényesíteni kell az idei ellátásoknál. Azaz összesen 3,8 százalékkal érkezik több pénz.
 
Ami kicsivel magasabb, mint amennyit a várható infláció indokolna.
 
Megnéztünk két értesítő levelet, és ezeken valóban szépen fel is tüntette a nyugdíjfolyósító külön-külön és összesen is, hogy mennyi jár. Íme:
 
 
Ha valaki utánaszámol, arra jut, hogy még némi ráhagyás is van a 3,8 százalékhoz képest.
 
Akiknek utalva jön a pénzük, azok a korábbi rend szerint január 12-én számíthatnak rá, akiknek pedig a postás hozza a szokásos menetrend szerint. Ők a januári nyugdíjjal együtt megkapják az idei évi kézbesítési menetrendet is, amiben benne vannak a további időpontok.
 
24.hu