„Mindenkiről tudok sok mindent” – újabb hangfelvétel került elő a romaügyi kormánybiztosról a Népszava szerint

2022.01.11 11:13

Sztojka Attila a lap birtokába került felvétel szerint ismét a BM-s kapcsolatait hozta szóba.

Sztojka Attila kormánybiztos
 
„Azt azért nem kell ecsetelnem, hogy mivel a BM-ben vagyok, mindenkiről tudunk mindent. Amit még nem is gondolnátok: ki, mikor, mennyit, hogyan, mire. Mindent. Hozhattam volna ide nektek egy térképet, és megmutathattam volna, és a ti neveitek is rajta lettek volna. Mindenkiről mindent tudunk, a legapróbb részletekig” – mondta a Népszavához került újabb hangfelvétel szerint Sztojka Attila kormánybiztos.
 
A Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója egy korábbi, szintén neki tulajdonított felvételenezt ugyancsak a Népszava mutatta be – is szóba hozta már a témát. „BM-esként mindenkiről tudok sok mindent. Azt is tudom, hogy mikor beszélt kivel, meg hogyan” – fogalmazott akkor Sztojka.
 
A mostani hangfelvétel abban különbözik az előzőtől a Népszava szerint, hogy ezt egy másik rendezvényen rögzítették, de azon ugyanazok a személyek jelentek meg, mint a korábbin. Vagyis Sztojka Attila és a Lungo Drom frakciószövetség ORÖ-s tagjai. A találkozót állítólag decemberben tartották, az előzőhöz képest néhány héttel korábban.
 
A Népszava szó szerint idéz részleteket a hozzájuk került hangfelvételről. Ilyen például, hogy
 
Higgyétek el, ha látni fogja a Fidesz, hogy tántoríthatatlanok vagytok, akkor rövid időn belül feladatba lesz adva nekik, hogy álljanak szóba veletek”.
 
Csak és kizárólag ez a kör” élvezi a Fidesz partnerségét.
 
Talán ebben a körben azt is elmondhatom, hogy a Fidesz meg fogja nyerni a választást”.
 
Egy másik pedig így hangzik a napilap szerint:
 

„Van egy mondás a BM-en belül, sőt a kormányzaton belül is: aki a család tagja, azt családon belül kezeljük, de kívül ezt senki nem érezheti. Az, hogy megnevelünk valakit, az azt jelenti, hogy azért tesszük, mert számítunk rá és szeretjük. Amíg a család tagja. Ha nem a család tagja, nem tudunk kezeskedni felőle”.

 
A lap arról is ír, hogy miközben a Fidesz továbbra is a Lungo Dromra számít, Sztojka Attila szerint „az egyértelműen látszik, hogy Farkas Flóriánnal nem tudunk mit kezdeni.” (Farkas a Lungo Drom elnöke, a neve pedig korrupciógyanús ügyekben merült fel.)
 
A Népszava már az előző hangfelvételkor is megkereste Sztojkát, aki azonban csak annyit válaszolt, hogy nem ismeri a hangfelvételt, de annak készítéséhez ő nem járult hozzá, a kérdésekre pedig csak írásban hajlandó válaszolni. Később a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság egy közleményt adott ki, melyben arról írtak, hogy a kormánybiztos „minden olyan tevékenységet elítél, rosszindulatú hangulatkeltésnek minősít, amely a roma nemzetiségi önkormányzatok kohéziójának megteremtésére irányuló erőfeszítéseit” akadályozza.
 
A Népszava ezúttal sms-t küldött Sztojka Attilának, de az érintett nem reagált.
 
forrás: nepszava.hu