Minimál-nyugdíj bevezetése - Szlovákia hogy csinálta?

2015.07.16 12:10

A minimál-nyugdíj bevezetésére az országban már több éve zajló nyugdíjreform részeként került sor. A minimál-nyugdíjat bevezető jogszabályt - annak hatálybalépése napján, szerdán - alkotmánybírósági beadványban támadta meg a pozsonyi törvényhozás több ellenzéki pártjának 66 képviselője, akik a törvényben azt kifogásolják, hogy az véleményük szerint diszkriminatív helyzetet teremt a szlovák nyugdíjbiztosítási rendszer második pillérében, a magánnyugdíj-pénztárakban takarékoskodókkal szemben.

A minimál-nyugdíjat bevezető jogszabály súlyponti eleme, hogy a mindenkori létminimum összegéhez köti az öregségi és a rokkantsági nyugdíjak legalacsonyabb lehetséges összegét. A minimál-nyugdíj összege által megszabott biztosíték csak azokra a nyugdíjasokra vonatkozik, akik legalább 30 éven keresztül fizettek nyugdíjjárulékot. A minimál-nyugdíj összege a nyugdíjjogosultak által ledolgozott évek függvényében változik majd. Annak alsó összeghatára - amely harminc évi nyugdíjjárulék fizetést feltételez - a mindenkori létminimum 136 százaléka lesz, ez jelenleg Szlovákiában mintegy 270 euró (megközelítőleg 80 ezer forint).

A 30 évnél többet ledolgozott nyugdíjjogosultak esetében a minimál-nyugdíj összegét úgy számítják ki, hogy a létminimum szorzójához - a kiindulási alap 136 százalékhoz - minden többletév után két százalékpontot, 40 ledolgozott év felett pedig évi három százalékpontot adnak hozzá. A minimál-nyugdíjak összegét minden év januárjában a létminimum aktuális összegének tükrében módosítják majd. Az intézkedés jelenleg 75 ezer nyugdíjast érint, vagyis vannak akiknek az öregségi vagy rokkantsági nyugdíja emelkedik. Ugyanakkor a minimál-nyugdíj összege minden esetben magasabb lesz, mint az a járandóság, amennyit eddig egy, a létminimum összegénél alacsonyabb nyugdíjra jogosult, az azt kiegészítő más szociális juttatással együtt kapott.

profitline.hu