Mire gondolhatott Balog Zoltán, amikor megszólalt a Gyárfás-ügyben?

2016.11.24 13:38

Az Emmi miniszterének megszólalását sem könnyű a jelenlegi vezetés melletti kiállásként értelmezni. A kormány aggódik a vizes vb miatt.

Mire gondolhatott Balog Zoltán, amikor megszólalt a Gyárfás-ügyben?

Balog Zoltán Emmi-minisztert a Parlamentben kérdeztük arról, hogy mi a véleménye a Gyárfás Tamás-Hosszú Katinka vita ügyében. Balog úgy látja, a jelenleg folyó, szövetség és versenyzők közti vitában nem osztottak lapot a kormánynak és a minisztériumnak, és ez nagyon helyes. Az viszont fontos, hogy amikor Magyarországra jön a világ harmadik legjelentősebb sporteseménye - azaz a 2017-es vizes vb - odafigyelnek ránk, ez a közppontba állítja Magyarorsázgot, Budapestet.

Ezért

    a kormány azt szeretné, ha helyreállna a rend és a szakértelem döntene. Márpedig nem érdemes elvitatni a szakértelmet az olimpiai és világbajnokoktól.

Balog ezzel elég egyértelműen Hosszúra, Gyurtára utal, bár kétségtelenül a szövetség oldalán álló úszókapitány, Hargitay András is a szakértelmet testesíti meg.

Balog azt is hozzátette, hogy

    Versenyközpontú, a versenyzők szakmai támogatására irányuló szakmai irányításé a jövő - e tekintetben a Magyar Úszószövetségben, és más szövetségekben is van még tennivaló.

Korábban az Emmi úgy reagált a botránysorozatra, hogy az úszók "azonnali változást akarnak és az úszószövetségnek erre reagálnia szükséges, mert az eddig tett lépések már nem elégségesek". A hvg.hu fideszes körökből úgy értesült, hogy „Nagyon rövid időn belül le kell és le is fogjuk zárni ezt az ügyet, a feszültségek nem veszélyeztetetik a vizes vb eredményességét”.

hvg.hu