Miskolc csatlakozik a Föld Órája Fővárosa kihíváshoz

2016.03.09 16:53

Miskolc, az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is csatlakozik a WWF Föld Órája Fővárosa akcióhoz.

Ez egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely felhívja az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

Az idén 10. évéhez érkezett Föld Órája kezdeményezéséhez kapcsolódva, a világ számos országában meghirdetik a Föld Órája Fővárosa cím elnyeréséért folyó versenyt. Az országok települései számára a szervezők olyan kihívásokat hirdetnek, amelyekkel az egyes helyszínek a fenntartható értékek melletti elkötelezettségüket valós tettek mentén bizonyíthatják, erőforrásaikhoz mérten.

    – Március 19-én, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsoljuk az Avasi Kilátó és a Diósgyőri vár díszkivilágítását, valamint részlegesen a Miskolci Nemzeti Színház megvilágítását. Arra kérjük a lakosságot, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, háztartásaikban lehetőség szerint kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Tegyünk együtt a Föld védelméért, az éghajlatváltozás ellen! – olvasható a miskolci városháza közleményében.

minap.hu