Miskolc mellett kikapott Koncz Zsófia jelöltje

2022.06.27 17:19

A fideszes országgyűlési képviselő még a szavazás napján is Facebook-posztban állt ki az Onga polgármesteri posztjáért induló független politikus mellett.

 
Bár hivatalosan két független jelölt csapott össze a Miskolctól tíz kilométerre fekvő, 4700 lakost számláló Ongán, valójában a hétvégi időközi önkormányzati választásokon dömpingszerűen érkező fideszes győzelmekkel ellentétben ez a voksolás lényegében kormánypárti vereséggel zárult.
 
A polgármesteri széket – 95 darab, azaz 6 százaléknyi szavazatkülönbséggel – elnyerő Trizsi Zalán ellenfele ugyanis az a Takács László volt, aki mellett Koncz Zsófia fideszes országgyűlési képviselő is kampányolt. Trizsi 837 szavazatot kapott (53,01%), míg Takács 742-t (46,99%).
 
Koncz még vasárnap, a hajrában is támogató bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán, melyben gratulált a barátjaként emlegetett Takácsnak az elmúlt évtizedekben Ongáért végzett kulturális és hagyományőrző munkájáért, egyben sok sikert kívánt neki. Azóta az eredményekről már nem posztolt közösségi oldalán.
 
Tarnay Kristóf Ábel
hvg.hu