Miskolc Város Napja – önfeledt szórakozás a belvárosban (Frissítve!)

2019.05.11 05:54

Koncertek, gasztronómiai finomságok, állatsimogató, különleges autócsodák és számos családi program vár azokra, akik május 11-én kilátogatnak a Szent István - és az Erzsébet térre. A Miskolc Város Napja alkalmából megrendezett eseménysorozaton a civil szervezetek mellett a helyi szolgáltatók is látványosságokkal készülnek, a kisgyermekesek pedig idén is bekapcsolódhatnak az Emeljünk magasba minél több gyereket! kihívásba.

minap.hu, archiv
 
A Szent István téri színpadon népszerű miskolci zenekarok és énekesek szórakoztatják majd a közönséget: itt lesz Veréb Tamás, a Bíborszél, a Jam Fix, az ÁLL-A-TOK és a Paddy and the Rats is. Fellép a Destination Drum dob csapat, valamint a Főnix Tűzzsonglőr Csoport is. Az Erzsébet téren a miskolci civil szervezetek várják az érdeklődőket játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal, önkéntességi lehetőségekkel és kötetlen beszélgetéssel.
 
A Miskolc Holding tagvállalatok jóvoltából a kicsik kipróbálhatják hogyan működik a kukás autó, részt vehetnek egy különleges városnézésen egy veterán autóbusszal, gumicukrot készíthetnek, de lesz állatsimogató is a kicsik örömére.
 
A kezes-lábas játszóházban igazi kihívások elé állítják majd az apróságokat és szüleiket egyaránt. Milyen játék a Szívd fel bringám? És a billeGolyó? Szombaton kiderül! A különleges járgányok is várják vezetőjüket: az utcaseprő tricikli, a körbringa és a szelektív daru is. A Magyar Honvédség toborzó napján megnézhetnek egy berendezett katonai hálókörletet, kipróbálhatják a repülőgép-szimulátort és lesz lézerpuska-lövészet is. A programokon a részvétel ingyenes.
 
 
 

10:00 Ünnepi közgyűlés a Miskolci Nemzeti Színházban, ahol átadják a Miskolc díszpolgára címet és további díjakat azoknak, akik sokat tettek a városért.

 

 
Program:
 
IV. MISKOLCI CIVIL NAP
 
Május 11. szombat 13-17 óra
 
 
ERZSÉBET TÉR
 
 • Civil szervezetek bemutatkozása, kötetlen beszélgetések,
 • önkéntességi lehetőségek, játszóházak,
 • kézműves foglalkozások, önismeret és önfejlesztés
 • és további változatos programok.
 
 
Május 11.
 
SZENT ISTVÁN TÉRI SZÍNPAD
 
14:00 MISKOLCI MAZSORETT EGYÜTTES
14:30 JÓL HANGZIK KÓRUS
15.00 KOVÁCSOVICS FRUZSINA GYERMEKKONCERT
16:00 JAM FIX
17:30 BÍBORSZÉL
19:00 VERÉB TAMÁS LIVE
20:30 ÁLL-A-TOK
22:00 PADDY AND THE RATS
Fellép a DESTINATION DRUM és a FŐNIX TŰZZSONGLŐR CSOPORT
 
KÍSÉRŐ PROGRAMOK 14.00-18.00
 
 • a Magyar Honvédség toborzó nap
 • a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Europe Direct Információs Központ: logikai, ügyességi játékok, ugrálóvár
 • bemutatkoznak a Miskolc Holding tagvállalatai: MIHŐ Kft., MIREHU Nonprofit Kft., MIVÍZ Kft., MVK Zrt., Miskolci Állatkert és Kultúrpark
 • MEAFC kosárlabdázóinak bemutatója
 • ️Miskolci Tükörkép Közéleti Egyesület bemutatkozása
 • ️kezes-lábas játszóház
 • ️21:00 a miskolci amatőrcsillagászok távcsöves bemutatót tartanak (kedvező időjárás esetén)
 
 
Május 11-én, Miskolc város ünnepén, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni fizetős várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban díjmentes a parkolás.
A polgármesteri hivatal közleménye szerint az Európa téri, Patak utcai és Hősök tere mélygarázsban általános rend szerinti a parkolás ezen a napon is.