Miskolci polgármester: az ételosztáson több százezer forint kárt okoztak a sorban állók

2015.04.09 13:57

Kriza Ákos miskolci polgármester szerint botrányba fulladt a keddi ételosztás, nagy volt a tülekedés, és még a frissen ültetett rózsákat is letaposták a sorban állók, akik így több százezer forint kárt okoztak.

Több százezer forintos kárt okoztak az ételosztásért sorban állók Miskolcon Kriza Ákos fideszes polgármester szerint, mert letaposták a frissen ültetett rózsákat - mondta a városvezető a TV2 Mokka című műsorában.

A polgármester korábban elutasította a Gyermekétkeztetési Alapítvány kérését a húsvéti ételosztó akciójukhoz, amelyet azonban egy helyi civil szervezet mégis megtartott, és több százan jelentek meg rajta.

A polgármester erről azt mondta, azért utasította el a kérést, mert az alapítvány a levelében szerinte nagyon "szakmaiatlan" volt, és gyakorlatilag mindent az önkormányzattól kért: helyszínt, önkénteseket, éhező gyerekeket, médiamegjelenést és netes közvetítést az ételposztásról. Kriza azt mondta, vett már részt ételosztáson, és szerinte ha valaki ezzel foglalkozik, az meg tudja szervezni magának.

Mint mondta, szerinte maga a rendezvény is botrányos volt, mert egymást taposták le az emberek, az erősebbek több csomagot vittek el, a gyengébbeknek pedig nem jutott, ráadásul a tülekedők a frissen ültetett rózsákat is letaposták. Hozzátette, egyébként közel 6 ezer gyerek kap naponta háromszori étkezést az önkormányzattól.

A Miskolcon tervezett új seriffrendszerről azt mondta, a közterület-felügyelőkből választanák ki őket, és az a cél, hogy erősítsék a hatósági jelenlétet, mert a helyiek a közbiztonságra panaszkodnak a leginkább.

hvg.hu