Miskolci Termelői Nap – A magyar kultúra jegyében

2019.01.10 07:43

Kölcsey Ferenc legnagyobb munkásságára, a Himnusz megírására emlékezve rendezik január 20-án vasárnap a Miskolci Termelői Napot. Az Erzsébet teret nem csupán a vásárhangulat, hanem a magyar kultúra szelleme is betölti majd. Zenés programok és szépirodalmi könyvvásár várja a kilátogatókat.

termeloi_nap_180923_ja_1.jpg

„A Magyar Kultúra Termelői Napja” címmel rendezik megszokott módon a hónap harmadik vasárnapján Miskolc kedvenc belvárosi piacát. A rendezvényt a magyar kultúra napja köré építik, amelyet már 30 éve ünneplünk január 22-én. Kölcsey Ferenc ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát 1823-ban.

A jól megszokott termelők széles kínálatából válogatva pótolhatjuk az ünnepek alatt elkopott éléskamránkat. Vásárlás mellett pedig kikapcsolódhatunk különböző kulturális programok kíséretében. 11 órától fellép a Diósgyőri Kocsis Pál Kertbarát kör kórusa, akik népszerű magyar dalokkal és versekkel hozzák közelebb hozzánk a kultúra szellemét. Természetesen a népzene sem maradhat ki a sorból ezen a napon. 11.30-tól a Számadó Zenekar szórakoztatja az érdeklődőket ismert népi dallamokkal. A vásár ideje alatt szépirodalmi és más magyar könyvekből válogathatnak az kilátogatók.

 minap.hu