Miskolcon elbontották a Békeszálló utolsó épületét is

2015.09.24 17:08

Csütörtökön délután a Békeszálló utolsó romos épületét is lebontották. Ezzel ebben a városrészben felszámolták a nyomortelepeket.

fotó: Mocsári László

Soós Attila, a városi közgyűlés fideszes frakcióvezetője: A város lakóinak túlnyomó része egyetért azzal, hogy ezek a szegregátumok fokozzák a közegészségügyi problémákat, erőteljesen vetik fel a gyermekvédelmi kérdések garmadáját és a bűnözés statisztikailag kimutatható melegágyai.

A politikus összegezte azt is, hogy az elmúlt években milyen intézkedések történtek a nyomortelep-felszámolási programban:

A Búza tér 4. és a Szendrei utca 1 bontásával 2013. év első negyedévében egyszerre 10 épület és több tucat ingatlan szűnt meg.

A Petőfi tér 3. szám alatt lévő épületet két esztendővel ezelőtt értékesítette a MIK Zrt, a bérlemények „felszabadítása” után.

Az Álmos u. 24. számú ingatlan 6 épületből és 38 bérlemény állt. Az épület bontása megtörtént.

A Dráva u. 1. szám alatti épületben 1 magántulajdonos maradt. Az épület részleges bontása 2014-ben megtörtént.

A Gizella u. 13. szám alatti épületben 13 lakás volt, ebből 7 lakásban lakott jogcímes bérlő. Az ingatlan értékesítése megtörtént.

A Békeszálló telep 7. és 10. szám alatt összesen 7 illetve 8 lakás volt, az épületek bontása megtörtént.

A Negyedik utca 9-11-ben 4 lakás volt. Az épület bontása megtörtént.

2015-ben a Hatodik u. 1-3. szám alatti épület négy és a Békeszálló telep 13. szám alatti ingatlan 8 lakását bontották le a nyomortelep-felszámolási program keretében.

minap.hu