Molnár Gyula: Orbánéknak más fogalmaik vannak a jó kormányzásról

2016.12.11 17:06

Abban az értelemben, ahogy Rogán Antal és a Fidesz gondolkodik a kormányzásról, valóban nem volt és nem is lesz jó baloldali kormány - reagált lapunknak a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének szombati kirohanására Molnár Gyula.

Az MSZP novemberben indított adománygyűjtő akciót

fotó: Soós Lajos

Az MSZP elnöke szerint ugyanis pártja kormányra kerülve nem csak saját családjaiknak, barátaiknak akar emberi életet biztosítani.

"Egy pillanatra sem" szabad elhinni, hogy lehet olyan baloldali kormány, amelyik jó - fogalmazott szombat este a Fidelitas alapításának huszadik évfordulóján Rogán Antal.

A szocialisták elnöke viszont állítja, Orbán Viktoréknak egészen más fogalmaik vannak a jó kormányzásról, mint a baloldalnak. Molnár Gyula a Népszavának arról beszélt, hogy pártja mindenki számára megfelelő egészségügyi ellátást szeretne biztosítani, használható tudást adni, amivel boldogulnak az emberek a munkaerő piacon és méltó munka is legyen. El akarják érni, hogy gyermek ne éhezzen. A baloldali kormányzást ezek jellemzik majd, ami jórészt jelenleg csupán álom Magyarországon.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, Rogán Antal a Fidelitas alapításának huszadik évfordulóját ünneplő budapesti rendezvényen fogalmazott úgy, hogy nem szabad elhinni, hogy lehet olyan baloldali kormány, ami jó. Orbán üzenetét tolmácsolva a propagandaminiszter azt mondta: az "öregeket a tanácsba, fiatalokat a csatába" kell küldeni. Szintén a kormányfőt idézve Rogán közölte: nincsenek elveszett generációk, csak "csendesebbek" és "hangosabbak". Az útkeresés, az elveszettség érzése természetes, de minden generációnak van küldetése - nyomatékosította a miniszter.  Szavai szerint azon az ösvényen kell tartani az országot, amelyen 2010-ben elindult.

A Fidelitas tegnapi ünnepségén elhangzottakról itt olvashat!

nepszava.hu