Mondja már meg valaki, miért ment vonattal Orbán Bécsbe, ha ott is a saját kisbuszával száguldozott?

2018.01.30 17:23

Bár Orbán Viktor megvette a Budapest-Bécs vonatjegyet, és hétfőn vasúton ment el az osztrák fővárosba, hogy találkozzon Sebastian Kurz-cal, a bécsi főpályaudvarról kilépve

az általa használt szénfekete Volkswagen kisbuszba szállt.

Egy, a Twitterre kitett videón az látható, amint a konvoj élén haladó felvezető motoros mögött egy személygépkocsi után feltűnik az ismert kisbusz:

A kérdés tehát az, hogy ha Bécsen belül amúgy is a kisbusz szállítja a miniszterelnököt, a kormányfőnek miért kellett menetjegyet váltania, ráadásul így még a főpályaudvart sem kellett volna útba ejtenie a nagy rohanás közepette – veti fel a Magyar Nemzet.

A lap a felesleges párhuzamosságra felhívta a Miniszterelnökség figyelmét is, elküldve kérdéseit arról, miért választották ezt a formáját a miniszterelnök utazásának. Nyilván biztonsági oldala van a kérdésnek, de ilyen alkalmakkor a külföldön történő közúti utazás megszervezésébe alapesetben

a fogadó országban működő magyar nagykövetségek is beszállhatnak.

Mint ismert, Orbán a közösségi oldalára kitett videójának tanúsága szerint a jegyeket ellenőrző kalauz négy menetjegyet tart a kezében, de csak három embert lát. Kiderül, egy jegyet biztonsági okokból vettek, hogy a kormányfő mellé senki se ülhessen. A negyedik utas a hátizsák volt.

168ora

 

Ha Bécs, akkor roppanós virsli és perec...

 

Orbán Viktor Bécsben kerüli a sajtót

Orbán Viktor Bécsben

Orbán Viktor és Sebastian Kurz osztrák kancellár

 

Kurz meggyőzte, hogy tegyenek közös nyilatkozatot, de ott is csak a kormányközeli sajtó kérdezhet.
 
A Die Presse arról ír, hogy a Bécsben tartózkodó Orbán Viktor nem akarja kitenni magát kényes kérdéseknek, ezért igyekszik elkerülni minden találkozást a sajtóval. Az interjúkérelmeket elutasították, és egy hétfőre tervezett sajtóbeszélgetést is lemondtak – idézi az Index az osztrák lapot.
 
Azt írták: a magyar miniszterelnök az osztrák kancellárral folytatott megbeszélése után sem akart a sajtó elé állni, de a nagy médiaérdeklődés miatt Sebastian Kurz meggyőzte, hogy tegyenek közös nyilatkozatot. Az Index tudósítójának a helyszínen informálisan elmondták: összesen négy kérdést fognak engedélyezni a kancellárián tartózkodó ötven újságírónak, magyar részről csak az állami média és az Echo TV kérdezhet majd.
 
Ha újságírókkal nem is, de egy „sajtómágnással” találkozott Orbán Viktor – mint korábban megírtuk, hétfőn tárgyalt Heinrich Pecinával, aki a Mediaworks korábbi tulajdonosaként bezáratta a Népszabadságot, majd eladta a kiadót a Mészáros Lőrinc-féle Opimus-csoportnak. Pecina ezután sem maradt magyar sajtótermékek nélkül, most a három kelet-magyarországi napilapot kiadó Russmediát birtokolja.
 
24.hu
 


 
 
hirtv.hu