"Mossuk le a gyalázatot!" - Az ellenzék tüntetett a fővárosban, a Blahánál

2016.10.23 16:43

Vasárnap délután megkezdődött az a fővárosi demonstráció, amelyet magánszemélyek jelentettek be, de azon ellenzéki politikai pártok vezetői is felszólalnak.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A "Mossuk le a gyalázatot!" "Emlékezés 1956 hőseire és tüntetés az európai Magyarországért" című rendezvény színpadát a Rákóczi út Blaha Lujza tér felé eső végén állították fel. A demonstrálók elsősorban az MSZP és a Demokratikus Koalíció lobogóit tartják a kezükben, de több feltűnt a Párbeszéd és a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) zászlói közül is, miközben néhány résztvevő magyar és EU-s zászlóval érkezett.

Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke beszédet mond a baloldali ellenzéki pártok kormányellenes tüntetésén. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke beszédet mond a baloldali ellenzéki pártok kormányellenes tüntetésén

A demonstráción, amit magánszemélyek szerveztek, részt vesznek ellenzéki pártok is. A szervezők közlése szerint felszólal Bíró András alternatív Nobel-díjas polgárjogi aktivista, Bokros Lajos, a MoMa elnöke, Galkó Balázs színművész, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Molnár Gyula, az MSZP elnöke, Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke, a Szilvási Gipsy Band, Tóth Krisztina költő és Vajda Zoltán, az Új Magyar Köztársaság Egyesület (ÚMK) ügyvivője.

nepszava.hu