Most Abaújszántón találtak „poros levelet”

2017.09.26 08:55

Ha egy üzlet beindul – mondhatnánk, ha nem tartanánk morbidnak „gyanús fehér poros” levelekkel viccelődni.

Újabb levél érkezett...
 
Az elmúlt hetekben Szerencsen és Miskolcon két-két alkalommal kellett gyanús boríték miatt felfüggeszteni a postahivatal, illetve a NAV működését. Valamennyi esetben ártalmatlannak bizonyult a borítékok tartalma. Nem csekély munkát adott a boríték küldője a rendőrségnek és a katasztrófavédelem mobil laborjának.
 
Elfogott feladó
 
El is fogták a levelek küldésével alaposan gyanúsítható 62 éves szerencsi férfit, aki azon bukott le, hogy feladót jelölt meg a borítékokon és ezen a nyomon rátaláltak a rend­őrök. A bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte „különösen nagy kárt okozó közérdekű üzem működésének megzavarása” bűntett elkövetésének gyanújával. Büntetése akár 5–10 év szabadságvesztés is lehet.
 
Itt az újabb levél
 
A katasztrófavédelmi mobil labort hétfő délután Abaújszántóra riasztották, ahol – mint tudomásunkra jutott – a helyi postahivatalban találtak „gyanús fehér port” tartalmazó levelet. Annyi bizonyos, hogy feladójuk nem azonos az előzőekével, mert az azokkal gyanúsított személy előzetes letartóztatásban van a rácsok mögött.
 
Mentők is
 
A port tartalmazó gyanús küldemények miatt a katasztrófavédelem kérésére a mentők biztosították az abaújszántói postahivatalnál a helyszínt, végül kiderült, hogy a küldemények nem tartalmaznak káros anyagot.
 
Az abaújszántói gyanús küldeményekkel kapcsolatban Dojcsák Dávid, a B-A-Z Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a helyszínre a katasztrófavédelem mobillaborja vonult ki, a szakemberek megvizsgálták a port, de az eredmény negatív lett.
 
SZB
boon.hu