Most már farkaskölykök is vannak a Bükkben – felvétel készült róluk

2015.09.17 20:19

Legalább öt kölyökből áll az alom, állítják a Bükki Nemzeti Park szakemberei. Kamerafelvételek is készültek, így már biztosan állítható, hogy legalább tíz farkas otthona most a Bükk, vagyis a falka legalább ennyi tagot számlál.

A bükki farkasok jelenlétéről és szaporodásáról már az elmúlt években is születtek beszámolók, a kölykökről azonban most először készült videófelvétel.

A nyomkövetés és a felvételek segítségével a szakemberek az általuk leggyakrabban használt útvonalakat is fel tudják térképezni. Már júniusban sejteni lehetett, hogy a nősténynek kölykei vannak, ritkábban került a kamerák látóterébe, sokat fogyott és számos jel utalt arra, hogy kölyköket nevel. Július 11-én pedig – ekkor készültek róluk az első képek – már a játszadozó farkaskölykök is megjelentek a korábban szüleik által használt csapásokon, majd napok múlva kirándulók is találkoztak velük.

A közelgő vadászidényre való tekintettel a szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a fokozottan védett nagyragadozók elejtése bűncselekmény.

minap.hu