,,Mostantól nekünk is van egy Vörösmarty terünk!" Az itt élők döntöttek így

2019.10.06 09:33

Vörösmarty - a városrész egyik közterületét a köznyelv is így hívta eddig Mskolc belvárosában, de hivatalosan csak a közgyűlés határozatával lett ez az elnevezése. A hétvégén névadó ünnepséggel és programokkal ünnepelték a nevében megújult közösségi teret.

 
Fotó: Mocsári László
 
- Korábban a kezdeményezésemre egy közvéleménykutatást végeztünk, és megkérdeztük a helyben lakókat, hogy mit gondolnak, mi legyen a neve ennek az eddig névtelen közterületnek – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Molnár Péter (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, a névadás kezdeményezője. - Volt három opció, amire szavazhattak, illetve javaslatot is tehettek, de toronymagasan a Vörösmarty tér elnevezés győzött.  
 
 
Miénk a tér! – ez lett a névadó program neve, amelyben közösségi programokat kínáltak, a kisgyermekes családokat mesék és arcfestés, a nagyobbakat pedig sportprogramok és kiálítás is várta.
 
 
Hogy megszépüljön a tér tizenöt, örökzöldekkel teleültetett virágláda is helyet kapott és egy okososzlopot is felállítottak. - Az a célunk, hogy ez a hely kultúrával és élettel teljen meg – mondta Molnár Péter önkormányzati képviselő.
 
 
- Sokféle célcsoportot próbálunk megszólítani. Erről Csorba Rita, a Célpont Közösségi Tér irodavezetője beszélt. A civil szervezet számos programmal várja hétköznaponként is az itt lakókat. - Hétfőnként társasjáték klubunk van, ez inkább a fiatalabb korosztályt vonzza, de vannak ingyenes angol társalgási, baba-mama klubunk és informatikai képzéseket is szervezünk idősebbeknek. Emellett van jogi tanácsadásunk is, ami szintén térítésmentes.
 
minap.hu