Mozgalmas hétkezdet - Két front is érkezik - Itt a friss meteorológiai előrejelzés hétfőre

2021.11.08 05:46

Meleg- és hidegfront is alakítja hazánk időjárását hétfőn.

 
Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását eleinte egy mediterrán ciklonhoz kapcsolódó melegfront, majd egy északnyugat felől átvonuló hidegfront alakítja.
 
Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre
 
 
Hétfőn a déli órákig jórészt erősen felhős idő várható, majd délutántól észak felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. A nap első felében több helyen előfordul eső, zápor. Délutánra a déli országrészben is megszűnik a csapadék. Hétfőn napközben az északi, északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik.
 
Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra
 
 
A legalacsonyabb korareggeli hőmérséklet -1 és +8 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 9 és 13 fok között valószínű.
 

A következő napok időjárásáróé...

Kedden keleten helyenként csak lassan oszlik fel a hajnalra képződő köd, ezt leszámítva az ország nagy részn napos, száraz időben lesz részünk. Az északias szél csak helyenként élénkülhet meg. Kora reggel -3, +5, délután 9-14 fok várható.
 
Szerdán többfelé párásan, ködösen indul a nap, néhol ködszitálás is előfordulhat. Napközben nyugat felől megvastagaszik a fátyolfelhőzet, több napsütés keleten várható. A délkeleti szél középen és északnyugaton több helyen élénk lehet. Hajnalban többfelé gyenge fagyra, napközben 8-14 fokra számíthatunk.
 
Csütörtökön és pénteken a többfelé párás, ködös hajnalokat követően délutánonként alapvetően változóan felhős-napos, száraz idő várható. A szél pénteken a Dunántúlon többfelé feltámadhat. A maximumok mindkét napon 8 és 14 fok között alakulnak.
 
forrás: met.hu / idokep.hu