Mozgásában korlátozott, idős férfit raboltak ki sajókazai otthonában

2022.06.25 07:34

A sértettet puszta kézzel megverték, több alkalommal fejen, vállon ütötték, meg is rúgták.

 
Ítéletet hozott a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a két vádlottnak az ügyében, akik 2021 januárjában a 66 éves, mozgásában korlátozott sértett sajókazai házába, a kulcsra nem zárt bejárati ajtón keresztül bementek és értékeket vettek magukhoz. Néhány héttel később meg akarták ismételni cselekményüket, de nem találtak semmit. Az őket számonkérő sértettet puszta kézzel megverték, több alkalommal fejen, vállon ütötték, meg is rúgták. Az idős férfi félelmében átadta pénztárcáját a benne lévő 1.500 forinttal.
 
A bíróság a vádlottakat társtettesként elkövetett magánlaksértés és lopás vétsége, valamint a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és testi sértés bűntette miatt – a rendiség sorrendjében – 9, illetve 11 év szabadságvesztésre ítélte. Egyúttal kötelezte őket a sértett részére kártérítés megfizetésére is.
 
Az ügyész súlyosítás érdekében, a vádlottak és védőik felmentés iránt fellebbeztek. Az ítélet nem jogerős - közölte a Miskolci Törvényszék.
 
boon.hu