MSZP-tisztújítás: Molnár és Tóbiás továbbjutott, Harangozó és Szanyi kiesett

2016.06.25 16:50

Élesedik a verseny az MSZP országos tisztújító kongresszusán. A négy elnökjelölt közül már csak ketten vannak talpon, Hiller István lesz az új választmányi elnök, Gőgös Zoltán pedig elnökhelyettes lehet. Folyamatosan frissített beszámolónk.

Az MSZP 4 elnökjelöltje közül Harangozó Tamás és Szanyi Tibor kiesett, így Molnár Gyula és a jelenlegi pártvezető, Tóbiás József jutott tovább a második körbe - értesült a Népszabadság.

A szocialisták országos tisztújító kongresszusát zárt ajtók mögött tartják. Alapvetően személyi kérdésekről döntenek, de ezzel együtt arról is, milyen stratégiával futnak neki a következő választásnak.

A párt választmányi elnöki tisztségre ketten jelentkeztek, értesülésünk szerint ezen a poszton Hiller István volt pártelnök válthatja Botka Lászlót.

Elnökhelyettesnek szintén ketten jelentkeztek: a posztot jelenleg is betöltő Gőgös Zoltán, valamint Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető-helyettes. Információnk szerint Gőgös nyert.

Három alelnököt a posztot most is betöltő két politikus, Lukács Zoltán és Ujhelyi István, valamint Gúr Nándor országgyűlési képviselő és Nemény András, a párt Vas megyei elnöke közül választanak.

Úgy tudjuk, közülük Lukács kiesett a szavazás első körében.

nol.hu