Müller Cecília: húsvétra mindenki megkaphatja az oltást, aki regisztrált – Közben a miniszterelnök is figyelmeztetett (+videó)

2021.02.25 14:07

A jelenlegi ismertek aszerint reális, hogy a húsvét körüli időszakra az oltásra regisztráltak hozzájutnak a vakcinához. Eddig már több mint félmillió embert beoltottak - közölte az operatív törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

A vakcina

 

A kormány döntése értelmében március 15-ig maradnak a védelmi intézkedések, a maszkviselési kötelezettség, a kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, az üzletekre, rendezvényekre meghatározott korlátozások - erősítette meg a délelőtti kormányinfón elhangzottakat az operatív törzs mai tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes.
 
A járványügyi adatok szerint erőteljes emelkedéssel zajlik a 3. hullám. A variánsok közül a jellemző brit mutáns exponenciálisan növeli a fertőzöttek számát. Nő a súlyosan megbetegedettek száma is - mondta Müller Cecília.
 
Az emelkedő harmadik hullámot csak úgy tudjuk megtörni, mérsékelni vagy megfordítani, ha az egyéni és a csoportos védelmünket fokozzuk. A higiénés szabályok betartása mellett a legfontosabb  védőoltások felvétele. Az oltások beadása gőzerővel folyik - hangsúlyozta a tisztifőorvos.
 
A háziorvosokat a védelmi rendszer bástyáinak nevezte, s azt kérte, hogy akiket a háziorvosok megszólítanak, azok ne hezitáljanak,  vegyék fel az oltást.
 
Az oltópontokon is zajlik az immunizálás. Egy időben többféle vakcina jelen van, mindenkinek megoldható az oltása, aki kéri.
 
A tisztfőorvos kijelentette, az a cél, hogy felgyorsítsák a beadás ütemét és húsvét körülre mindazokat beoltsák, akik regisztráltak. Aki még nem regisztrált, tegye meg, kérte.
 
Elmondta, hogy az oltási munkacsoport folyamatosan vizsgálja a vakcinákkal kapcsolatos új tapasztalatokat, és beépíti azokat az oltási rendbe.
 
napi.hu
 
Mindeközben Orbán Viktor egy újabb videót tett közzé a közösségi oldalán, amelyben kissé feszült hangon arról beszél, hogy egy nagyon különleges tudást birtokló orvos-tudós csoporttal találkozott, járványmatematikusoknak szokták őket nevezni. "Ők azok, akik segítenek nekünk abban, hogy megérthessük, hogy az egészségügyi jelenségek, milyen trendekké állnak majd össze. Egyszerűbben fogalmazva, mi fog velünk történni a következő napokban és hetekben" - mondta a felvételen a miniszterelnök. "Csupa rossz hírem van: az egész járvány, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az új fajta mutációk megjelenése miatt a fertőzések száma erősen nő és nőni fog" - fejtette ki.


facebook.hu