Müller Cecíliával egy repülőn utazott Brüsszelbe Márki-Zay Péter

2021.11.10 06:07

Ujhelyi István személyesen szeretné megkérdezni a főorvostól, miért titkolja a kormány a koronavírusos betegek oltottsági adatait.

Háromnapos brüsszeli útra indult kedden Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje, amelynek során a legnagyobb európai politikai pártok vezetőivel is találkozni fog.
 
Fotó: facebook.com
 
A belga fővárosban a szocialista európai parlamenti képviselő, Ujhelyi István fogadta, aki a saját közösségi oldalán megosztott egy fotót a már a repülőn ülő Márki-Zayról. A képhez azt írta:
 
bár a maszk sok mindent eltakar, de – állítólag Müller Cecília is a gépen van, akit rendőrök kísértek a beszálláshoz. Ha igen, talán személyesen is meg tudom tőle majd kérdezni, hogy miért titkolja a covid-betegek oltottsági adatait…”
 
Ujhelyi, ahogy más ellenzéki politikusok is, többször kért már adatokat a járványkezeléssel kapcsolatban – egyebek mellett arról, hogy a kórházban ápolt koronavírusos betegek mekkora része van beoltva és mely vakcinával –, de konkrét választ egyelőre nem kaptak választ.
 
Amikor újságírók kérdezték erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfókon, úgy válaszolt: az elhunytak kegyeleti jogát sértené meg a kormány ennek az információnak a közzétételével. Ez az indoklás azért is érdekes, mert az áldozatok nemét, életkorát és alapbetegségeit nyilvánosságra hozzák. 
 
Akadt olyan, akit ezek alapján konkrétan be lehetett azonosítani.
 
forrás: facebook.com / hvg.hu