Műszaki fejlesztések a miskolci vízműveknél

2016.06.07 17:02

A miskolci víztisztító az egyik legmodernebb. Óránként akár 1500 köbméter vizet is megszűr. Vízügyes szakemberek a tapolcai vízmű műszaki fejlesztéseiről tájékoztatták a mérnökkamara tagjait.

miviz_160607_vcs_5.jpg

A bükki karsztvíz útjáról és folyamatos ellenőrzéséről is beszéltek. Az utóbbi évek fejlesztéseinek eredménye, hogy ma már ásványvíz minőségű víz folyik a csapból Miskolcon.

- A bükki karszt biztosította nagyon jó minőségű ivóvízkészletről beszélünk. Miskolc vízellátása, a város vízellátása a bükki karsztvíz-készletből történik, de Miskolc városán kívül, a környező településeken összesen mintegy 400 ezer embernek a jó minőségű ivóvizét is biztosítják – nyilatkozta Sallai Ferenc, a Bükk-térség Fenntartható Vízkészletgazdálkodásért Közalapítvány titkára.

A tapolcai vízműbe szervezett szakmai napra a Mérnöki kamara   tagjait hívták meg.

-  Részben azért, hogy az elérhető legkorszerűbb technológiát a tagjaink megismerjék, másrészt mint miskolci lakosok, megbizonyosodjunk azokról a fejlesztésekről amelyek a biztonságunkat szolgálják – nyilatkozta Bőhm József, a BOMÉK Környezetvédelmi Szakcsoport elnöke.

A szakmai napon újra elhangzott, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően a 10 évvel ezelőtti vízszennyezés többé nem fordulhat elő.

minap.hu