MVK: „a szakszervezetek fejezzék be az időhúzást!”

2016.02.01 16:57

Az MVK Zrt. vezetése a mai napon levelet küldött munkatársai részére, az MVK szakszervezetek január 29-ei közleményével kapcsolatban. Ebben kiemelik: a sztrájkbizottság hírlevele nem felel meg a valóságnak: a bírósági határozat nem támogatja a szakszervezetek követelését. Az elégséges szolgáltatás ügyében a bíróság megalapozatlannak tartotta a szakszervezetek kérelmét, ezért azt elutasította.

„A Kúria kimondta, hogy egy sztrájk negatív következményeinek csökkentése érdekében a munkáltató jogosult és köteles mindent megtenni. A Vállalat jogszerűen járt el akkor, amikor kidolgozta a minimális mértékű közszolgáltatásról szóló javaslatot. A szakszervezetek viszont ezt nem fogadták el, és bírósághoz fordultak.

mvk_04.jpg

Az elmúlt időszak eseményeiből kiderült: a szakszervezetek irányítási és munkáltatási hatásköröket akarnak átvenni a munkáltatótól, azokat megosztva akarják gyakorolni. Ez azonban nem indokolt, a sztrájk idején felmerülő, a közszolgáltatás biztosításával összefüggő kérdésekben a munkáltató dönt és intézkedik, ehhez a törvény szerint nem kell a szakszervezetekkel előzetesen egyezkednünk.

Felhívjuk a szakszervezetek figyelmét, hogy együttműködési kötelezettségüknek eleget téve közöljék végre az MVK Zrt.-vel a tervezett sztrájk időpontját, és fejezzék be az időhúzást, hiszen ezzel jelentős kárt okoznak vállalatunknak, vállalatunk munkavállalóinak.

Az MVK Zrt. eleget tesz minden, a sztrájktörvényben foglalt kötelezettségének, és továbbra is tárgyal a szakszervezetekkel, vita esetén pedig lehetőség van megegyezést kezdeményezni, vagy a bírósághoz fordulni.

Egyúttal felhívjuk a szakszervezetek figyelmét, teljesítsék a hiteles, a valóságnak megfelelő tájékoztatásra vonatkozó és elvárható kötelezettségüket, hiszen e nélkül az MVK Zrt. munkavállalói nem tudnak érdemi döntést hozni” - zárul Singlár Zsolt MVK vezérigazgató, és Szórád Róbert üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgató levele.

minap.hu