MVK lakossági fórum - 11 fórum, több száz hozzászólás

2015.03.20 10:39

A Miskolc Városi Közlekedés Zrt. szakemberei egy hónap leforgása alatt tizenegy lakossági fórumot tartottak Miskolc városrészeiben. A helyi lakosok az önkormányzati képviselőktől és az MVK Zrt. kollégáitól kaptak tájékoztatást a közösségi közlekedésről, de más témájú kérdésekre is válaszoltak a találkozókon.

A városról és a városrészek közösségi közlekedésről szóló fórumokat azzal a céllal szervezték meg, hogy az ott elhangzó, az ott élőktől érkező valós utazási igények alapján, ahol szükséges, változtasson menetrendjén az MVK Zrt.. Singlár Zsolt, a vállalat vezérigazgatója a fórummal kapcsolatban elmondta:

"A résztvevők létszáma mindenhol jelzésértékű volt, ebből is látszott, hogy a közösségi közlekedés a miskolciak számára fontos. Az elhangzott kérdéseket, kéréseket, javaslatokat vállalatunk egyenként megvizsgálja és igyekszik minél több felvetésre megoldást találni. Kiemelten kezeljük azokat a kéréseket, amelyeket több városrészből fogalmaztak meg a fórum résztvevői. Szinte minden fórumon kérték, hogy több alacsonypadlós jármű közlekedjen az adott városrészben. Az MVK Zrt. a járműkiadások során az alacsonypadlós autóbuszokat részesíti előnyben most is, ügyelve arra, hogy a garantált alacsonypadlós járatokat mindenképp biztosítsa. Még több alacsonypadlós autóbuszt akkor tudunk majd kiadni a napi menetrend részeként, ha a CNG – sűrített földgázzal üzemelő – autóbuszpályázatunk sikeresen lezárul és 75 új, alacsonypadlós,klimatizált autóbuszt tudunk beszerezni– elevenített fel egy fórumtémát Singlár Zsolt, aki hozzátette, nagyon örül a fórumsorozatnak, hiszen sok jó ötletről, javaslatról tudtak beszélgetni, néha vitatkozni, de ez mind építő jellegű volt. – "Az már most látszik, az MVK a fórumokon elhangzottakra bátran alapozhat új menetrendi struktúrát és a járatok összehangolását, s tehetjük mindezt a valós igények alapján."

"A város kezdeményezésére létrejött fórumsorozaton több százan vettek részt, annak 11 helyszíne lefedte Miskolc busz- és villamoshálózatát, vagyis a város közösségi közlekedését – mondta Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője.

A kérések, javaslatok döntő többsége a menetrendet érintette, de szó volt a közlekedési vállalat termékeiről is. Igény mutatkozik a lakosság részéről például kerékpáros-, vagy kismama bérletre. Ezek is, ahogy szinte minden, a fórumon elhangzott kérés, javaslat a vállalat gazdálkodását érintő kérdés. Már azt is komolyan meg fogják vizsgálni, hogy egy-egy termék bevezetésének vagy menetrendi módosításnak milyen hatása lehet a vállalat gazdálkodására. Pontos kalkuláció és tervezés lesz az alapja a megvalósíthatóságnak, amely alapján Miskolc Megyei Jogú Város közgyűlése dönthet majd a későbbiekben.

minap.hu