MVK: Több millió kilométer balesetmentesen

2015.11.11 20:17

Több évtizedes hagyományt követve a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. 39 járművezetőt díjazott szerdán. Azok a villamos- és buszsofőrök kaptak elismerést, akik 7, 14, 21 és 28 éve közlekednek balesetmentesen.

mvk_jutalmak_151111_ja_16.jpg

Az Európai Unió és a magyar kormány célul tűzte ki a személysérüléses és a halálos áldozattal járó balesetek számának csökkentését. Magyarország által 2004-ben elfogadott nemzeti közlekedéspolitikai program 2015-ig 50 %-os csökkentést irányoz elő ezen balesetek esetében. 2008–ban egy szigorodó és a fegyelmezett járművezetői magatartást kikényszerítő jogszabályi környezet került bevezetésre, ennek a központi eleme az objektív felelősség, az ittas vezetőkkel szembeni erőteljesebb fellépés, a zéró tolerancia, a helyszínbírság összegének emelése, a közlekedési előéleti pontrendszer bevezetése és szigorítása volt.

Az MVK Zrt. annak érdekében, hogy segítse a balesetmentes közlekedést szorosan együttműködik a Miskolc Városi Rendőrkapitánysággal, a járművezetői oktatás keretében kiemelten foglalkozik a baleset megelőzés lehetőségével, a preventív vezetéssel, valamint a kockázatok csökkentésével.

E mellett számos olyan intézkedés történt, amely növeli Miskolcon a közlekedésben részt vevők biztonságát, gondolhatunk itt a gömbsüveggel védett villamospályára, vagy a folyamatosan megújuló és bővülő közúti jelek festésére is.

boon.hu