Nagy a virág-, koszorú- és mécses választék Miskolcon

2016.10.30 08:39

Pénteken már tömeg volt – le is zártak egy részt az autós forgalom elől biztonsági okokból – a Búza téri virágpiacon, ahol órási a választék. Nem is csoda, hiszen az ország mindenszentekre, halottak napjára készül. 

Már sok a vevő a Búza téri virágpiacon

Sok a vevő a Búza téri virágpiacon

fotó: Kozma István

Összességében kijelenthető, hogy a gyertyák helyét jó ideje átvették a mécsesek, amiből ugyancsak komoly választék van mérettől és formától függően. A kisebb mécsesek 150 forinttól indulnak és 50 órára taksálta üzemidejüket az eladó. Azonban vannak közepes és óriás mécsesek is: a nagyobbaknak 400 forint darabja, ám ha hármat veszünk, „csak” egy ezrest kérnek érte (Megkérdeztük, elmondták: az „óriás” 3 napon át világít). A kisebbeket 120, illetve 250 forintért vihetjük haza és persze itt is „játszik” a ha többet vesz, olcsóbb akció. A kisebbek egyébként 12 órán át világítanak. Sőt! Vannak elemes mécsesek is, az egyik, amit megnéztünk 700 forintot kóstált.

A krizantémok szála 250 forintért kelleti magát, a satnyábbak egy százassal olcsóbbak, mindkettőből láttunk fehéret és sárgát is. A gombkrizantémok 2500 forintba kerülnek az árusoknál. A koszorúknál is bőséges a kínálat: kicsiket félezer forinttól, közepeseket 1400 forinttól láttunk.

Kicsi fenyőkoszorúért 600–1200 forintot kérnek, míg a közepesek szárított virágokkal és egyéb mással díszítve 1100 forintnál kezdődnek. A nagyobb fenyőkoszorúk tobozokkal 3000 forinttól vásárolhatóak meg, s bizony egy-egy nagyobb fenyőkoszorú vásárlásakor akár 8 ezer forintig is elmehetünk.

JLH
boon.hu