Nagy átalakításokat kérnek a kórházak gazdálkodásában

2016.06.08 13:04

Az ÁSZ 2015-ös beszámolóját és a kárrendezési törvény átírását is ma tárgyalják a képviselők.

Öt törvényjavaslat tárgyalásával folytatják ma a parlamenti munkát. A hét első két napján nagy rohanásban voltak a képviselők, több tucat törvényt beszéltek át vagy szavaztak meg, ma ennél visszafogottabb a tempó.

Elsőként az Állami Számvevőszék 2015-ös beszámolóját tárgyalták meg. Domokos László ÁSZ-elnök arról beszélt a jelentés bemutatásakor: a szervezet ellenőrzési tapasztalatai alapján jelentős átalakítások indokoltak a kórházak, az egészségügyi intézmények gazdálkodásában. Azt is javasolta, hogy a gazdaság kifehérítéséből eredő többleteket az állam kisebb adókulcsok vagy célzott kedvezmények formájában hagyja az adózóknál, így szerinte tovább fehéredhet a gazdaság.

Ezután Montenegró NATO-tagságáról tartják meg a vitát, tárgyalnak a magyar-ghánai diplomata vízummentességről, majd a kárrendezési törvény módosítása következhet. Ez a törvényjavaslat az, amely a hozam definícióját pontosítja a brókerbotrány károsultjaira vonatkozóan. Ezután egy jobbikos ügyrendi kérés tárgyalásával ér véget a parlamenti munkahét.

vg.hu