Nagy bejelentésekre készül a kormány négymillió beoltottnál

2021.04.20 18:13

Nagy mértékű nyitás várható a kormánytól, ha elérjük a négymillió magyar beoltottat, ezzel pedig a kultúra és a vendéglátás terén szinte visszakaphatjuk a régi életünket. 

Megmérik egy nő testhőmérsékletét, mielőtt beoltják a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 18-án
 
Fotó: Balázs Attila / mti.hu
 
Ahogyan április 14-i, Facebook-ra feltöltött videójában a miniszterelnök bejelentette, 3,5 millió beoltottnál egyrészt nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, másrészt újabb újraindítási lépések várhatóak.
 
Előljáróban annyit tudni, hogy a kormány 4 millió beoltottnál is tervez könnyítéseket, nem is akármilyen méretűeket. A négymilliós határnál várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása, melyeket majd 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni.
 
18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol, így a családok nem nagykorú gyermekeikkel közös programokon is részt vehetnek, amennyiben a szülők érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.
 
A vendéglátósok számára is hatalmas bejelentés várható, információink szerint ugyanis négymillió beoltottnál a teraszok után már a belső terek is nyithatnak, melyekben ismét érvénybe lép a korábbi szabály, a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt. 
 
Információk szerint az éttermek, vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolvány meglétét, azok szabadon felkereshetővé válnak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.
 
Továbbá április végéig egymillió vakcina érkezhet Magyarországra, javarészt kínai oltóanyag.
 
 
 
forrás: magyarhirlap.hu / varosikurir.hu