Nagymamáknak és unokáknak szerveznek napközis tábort Szikszón

2015.07.18 17:14

A rendhagyó és különleges eseményen nemcsak a szórakozásé és a kikapcsolódásé lesz a főszerep, hanem az idősebb generáció és a fiatalok közötti értékek közvetítésére is hangsúly helyeznek a szervezők.

Takács Lászlóné, Szikszó alpolgármestere – aki egyben vezetője is a programnak – arról tájékoztatott, hogy valóban rendhagyó ez az esemény, hiszen ilyen formában még nem pihentek, nyaraltak együtt szervezetten Szikszón. A cél az – fűzte hozzá –, hogy az internet világában jól mozgó fiatal nemzedék is átadja a tudását az idősebbeknek, a nagymamák pedig a hagyományos szikszói életforma értékeit mutassák meg.

A július végétől két turnusban megrendezendő tábort – melynek a szikszói uszoda udvara ad otthont – Szikszó Önkormányzata és Gyermekesély Alapítvány finanszírozza.

A háromszori étkezés mellett az öt nap alatt gazdag programokról is gondoskodnak a szervezők. Két nap kirándulással telik majd, fürdőzéssel és egy város- vagy várlátogatással. A tervek szerint a nagymamák elhozzák majd a táborba a féltve őrzött kézimunkáikat, és horgolni, kötni, hímezni tanítják az unokákat. Az elkészített munkákból kiállítást szerveznek az Inkubátor Házban.

A háztartással kapcsolatos tennivalókba is bepillantanak majd a fiatalok. A nagymamák kertjeiben megtermett babot, borsót, hagymát, közösen válogatják és tisztítják a gyerekekkel. Lesz közös süteménysütés is kedvenc receptek alapján.

minap.hu