Nálunk miért nem lett olcsóbb a lakossági gáz?

2015.11.29 15:08

Az elmúlt években folyamatosan csökkent a földgáz világpiaci ára. A csökkenés az utóbbi hónapokban gyorsult fel, Európa többi országában akár 30%-al csökkent a lakossági gáz ára.

Az Orbán-kormány csak beszél a rezsicsökkentésről, miközben a világpiaci árnál jóval többet hajt be az embereken. De akkor hol van az árcsökkenésből származó haszon, ha nem az emberek zsebében, és nem is a Magyar Villamos Műveknél, amely 10 milliárd forintos veszteséget könyvelt el? - teszi fel a kérdést Varju László.

A Demokratikus Kolaíció közleményében írt arról, hogy a MET nevű offshore cég az elmúlt években 100 milliárd forintot keresett azon, hogy míg a gáz világpiaci ára csökkent, a magyar lakosság ugyanannyit fizetett, mint a csökkenés előtt.

100 milliárd forintot kerestek a fideszes oligarchák azon, hogy Európában csak Magyarországon nem lett olcsóbb a gáz. A Fidesz az üzletembereit tette milliárdossá ahelyett, hogy az állampolgárok életét tette volna könnyebbé  - írja közleményében Varju László.

A DK szerint a magyar gázáraknak mostanra az ötödével kellett volna csökkenniük. A DK a Megélhetést! Biztonságot! programja szerint sávosan csökkentené a gáz árát. A kormány rezsihazugságával ellentétben nem a gazdagoknak, hanem a rászorulóknak és a fizetésből élőknek kellene kevesebbet fizetniük a gázért. A DK azt a Sokak Magyarországát építené fel a kormányváltás után, amelyben nem a kevesek milliárdos gazdagodása, hanem a sokak élhetőbb és kiszámíthatóbb élete a cél.

atv.hu